Colecţia de cărţi : 50 de umbre ale lui Grey

Celebrul Fifty Shades of Gray al lui E.L. James. Am tot auzit vorbindu-se de această carte. Fetele se îmbujorau puţin, spuneau că citesc sau şi-ar dori să citească această carte. Puneau câte un status din ăla pe facebook…X is reading Fifty Shades of Gray, câte o imagine cu coperta cărţii sau câte un trailer al filmului ce urmează să apară abia la anul .

Şi am devenit curioasă.  Când citeam titlul îl confundam puţin cu 500 days of summer :-)) şi mă gândeam că e ceva de genul. Apoi mi-a ajuns cartea în mână şi am picat în tentaţia de a o citi.

Povestea în sine nu pot să spun că m-a dat pe spate. Pentru că practic, dacă scoţi scenele de sex vanilla sau pervers – BDSM, rămâi cu o poveste simplă, tipică, plină de clişee. E vorba de Anastasia, o fată cuminte de 21 de ani, destul de nesigură pe sine, virgină, care întâlneşte un tip bogat, CEO al Grey Enterprises, Christian Grey pe numele lui. El se simte atras de ea şi o vrăjeşte prin eleganţa, fizicul şi felul lui de-a dori să controleze tot. Acesta caută prezenţa fetei, găseşte pretexte pentru a o întâlni şi după puţin timp Anastasia îi cedează, renunţând la virginitate pentru o noapte nemaipomenită de amor. Dar află că bărbatul de care e îndrăgostită iremediabil adoră tehnicile BDSM şi îi prezintă o Cameră roşie de jocuri, plină cu instrumente adecvate. Are gusturi ciudate în materie de sex şi îi oferă posibilitatea încheierii unui contract conform căruia el este stăpânul iar ea este supusa, pe care o poate „devora” 3 zile pe săptămână.

Ce ar trebui să facă Anastasia? Citiţi, descoperiţi!

E o lectură relativ uşoară, incitantă, plăcută, plină de erotism, recunosc că m-am lasat purtată de val cu fiecare rând. Predomină scenele de sex destul de neortodox descrise, deci nu-i indicată chiar oricui. Sincer, am fost puţin contrariata. Poate şi din cauza faptului că nu cunoşteam atât de bine noţiunea de BDSM şi tot ceea ce presupune. Adică obiceiuri erotice sadice, dominare și subordonare, sclavi sexuali, extaz, plăcere şi orgasm obţinute prin durere, încătușare, lovire, biciuire, etc …hahaha, chiar am aflat multe cu fiecare rând citit!

Personal, Anastasia mi se pare prea naivă, credulă, copilăroasă, o visătoare, îi place literatura clasică, romanele lui Hardy, Bronte şi Austen. E o romantica, crede că l-a întâlnit pe prinţul pe un cal alb Christian şi acceptă tot ce-i spune şi ce o pune să facă acesta. Acceptă mult prea multe. Pentru că e o tipă îndrăgostită, vrăjită şi obsedată de Christian, ghidată mult prea mult de zeiţa ei intimă, se simte foarte puternic atrasă de el, îi cedează de fiecare dată şi îi suportă schimbările de stare şi comportament. Crede că-l poate schimba pe cel iubit. Mda…

Iar Christian e genul de bărbat fatal, elegant, frumos, cu un trup bine lucrat, punctual, miroase a parfum, e putred de bogat, îi place să domine şi să controleze totul! E un obsedat sexual, unii ar spune chiar bolnav! Anastasia îl prezintă ca pe iubitul perfect, un ideal de bărbat. Deşi Christian are momente când arată că ţine la ea la modul sincer (o lasă să îl atinga, doarme cu ea în acelaşi pat, o prezintă părinţilor), nu ştie să facă compromisuri. Sincer, ea îl ridică pe un piedestal nemeritat pentru că e un tip ascuns, misterios, îşi ascunde trecutul, nu vrea să vorbească prea mult despre viaţa lui, originea obsesiilor sale sau despre fostele lui supuse sexuale.

Concluzia..nici nu ştiu ce sa spun. Mi-a plăcut, dar mi-a lasat un gust uşor amar, de neverosimil. Nu ştiu dacă o să citesc şi continuarea .. dar vă ţin la curent!

Reclame

2 gânduri despre „Colecţia de cărţi : 50 de umbre ale lui Grey

  1. Pingback: Zi de zi (4) | Pandora' s Day

  2. Pingback: Colecţia de cărţi: 50 de umbre întunecate & 50 de umbre descătuşate | Pandora' s Day

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s